In farmacii, preturi din ce in ce mai mici! Cel putin asta sustine ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Insa nu acelasi lucru il pot spune cei care au nevoie de medicamente lunar si care sunt nevoiti sa scoata tot mai multi bani la fiecare vizita in farmacie. Sa nu mai amintim de multele medicamente care dispar o perioada pentru a fi relansate mai tarziu la un pret dublu. Iar singurul lucru schimbat este ambalajul. Se pare insa ca realitatea difera pentru ministrul Nicolaescu sau poate a descoperit o farmacie cu preturi mici!
Un om care se confrunta chiar si la cateva luni cu o boala ce necesita vizata la o farmacie, ramane mut de uimire vazand cat trebuie sa plateasca pentru cateva medicamente. Iar de batranii care sunt nevoiti sa le achiztioneze lunar, nu mai vorbim.

Din nefericire, asta e realitatea, insa, ca de obicei, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, vine cu declaratii fastamagorice despre preturile din ce in ce mai mici! Mai nou, acesta a declarat ca, datorita lui, preturile medicamentelor a scazut cu 28 la suta. "Pana acum, nu exista niciun ordin al ministrului pentru ieftinirea medicamentelor, dar, din 2005, adica de la inceputul mandatului meu, pana acum, am redus pretul cu 28 la suta", spune Nicolaescu. Ar putea ministrul sa ii priveasca in ochi pe acei batranei care abia isi mai duc zilele si sa le spuna acest lucru in fata? Cert este ca o astfel de declaratie da bine la televizor.
Ministrul vrea ca ieftinirea medicamentelor sa vina din initiativa producatorilor
Acesta a adaugat ca marii producatori de medicamente ar trebui sa cedeze o parte din profiturile uriase pe care le au in favoarea cetatenilor. "Multi dintre pacientii nostri sunt amarati si nu isi pot permite nici medicamentele absolut necesare", a mai spus ministrul Sanatatii. Evident, aici a avut dreptate, cetatenii nu-si pot permite aceste medicamente care se scumpesc pe zi ce trece. Si-i amintim ministrului Eugen Nicolaescu ca a ezitat sa ieftineasca medicamentele de la 1 noiembrie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.