Sociologul britanic Anthony Giddens se va afla vineri si sambata la Bucuresti, la invitatia departamentului de educatie al PSD. Agenda reputatului sociolog va include dezbateri despre modelul social european, despre proiectele PSD, dar si primirea titlului de doctor Honoris Cauza al SNSPA, informeaza NewsIn.

Potrivit Anei Birchall, sefa departamentului de educatie al PSD, cea care a lansat invitatia, Lordul Giddens va participa sambata dimineata la Facultatea de Sociologie a Universitatii Bucuresti la o dezbatere publica cu tema: "Este modelul social posibil in Romania?". Dezbaterea, organizata impreuna cu fundatia Friedrich Ebert, va aborda teme precum educatia, serviciile sociale, politici publice, rolul familiei si individului si globalizarea.

Dupa dezbatere, sociologul va participa la un pranz de lucru cu liderii PSD pe tema "agenda progresiva a PSD", la care sunt invitati memebrii biroului permanent al PSD. Tot sambata, autorului doctrinei "a treia cale", Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA) ii va acorda titlul de doctor Honoris Cauza.

Anthony Giddens urma sa vina in Romania, tot la invitatia PSD, in luna septembrie, insa si-a anulat deplasarea din cauza agendei incarcate. Presa acelor zile a scris ca Giddens urma sa lucreze la programul de guvernare al PSD.

Giddens este considerat cel mai influent sociolog britanic de la John Keynes incoace. Doctrina sa,"a treia cale", o combinatie intre liberalism si socialism si un denunt al celor doua doctrine deopotriva, a fost imbratisata de politicieni europeni precum Tony Blair (sub sintagma "The new labour"), Gerhard Schroeder, elemente ale acesteia fiind insusite chiar si de Bill Clinton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.