Pina in prezent, ardelenii si muntenii au scos cele mai multe aparate electronice la poarta
Serviciile de salubritate din Bucuresti au reusit sa stringa peste 70 de tone de deseuri electrice in cadrul unui program lansat de Ministerul Mediului la nivel national. Sectoarele 2 si 3 sint pe primul loc, cu aproximativ 30 de tone fiecare. Bucurestenii care locuiesc in sectorul 1 nu s-au prea indurat sa renunte la aparatele electronice vechi. „Pensionarilor le vine greu sa care aceste deseuri in fata blocului. Avem un plan prin care, saptaminal, cetatenii care nu pot transporta aceste obiecte pina in fata blocului pot cere ajutorul firmei de salubrizare care va face acest lucru in locul lor. Oamenii nu au inca mentalitatea formata pentru asa ceva. Treptat, treptat vor intelege ca este bine sa nu mai depoziteze cinci televizoare si doua frigidere stricate“, a spus Andrei Chiliman, primarul sectorului 1.

Actiunea de colectare a deseurilor electrice, electrocasnice si electronice a depasit asteptarile organizatorilor de la Deva, in cursul zilei de simbata fiind strinse zece tone. „Sintem la a doua actiune de acest gen, organizata la un interval de aproape o luna, si ne-am gindit ca locuitorii din Deva nu prea mai au ce sa arunce. Am avut o adevarata surpriza cind, la sfirsitul actiunii, am constatat ca am colectat o cantitate aproape dubla fata de prima actiune. Devenii s-au aratat mult mai interesati sa scape de aparatura din casa stricata sau devenita inutila“, a declarat Carmen Ailenei, directorul SC Salubritatea Deva. La Oradea, autoritatile au colectat cinci tone de deseuri intr-o singura zi. In schimb, in orasele din Moldova, „productia“ a fost mai slaba, cantitatea colectata ajungind la aproape 30 de tone intr-o singura zi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.