Deschiderea pietei de energie la 1 iulie 2007 a dat posibilitatea fiecarui consumator casnic de electricitate sau de gaze naturale sa renunte la furnizorul traditional, in speta la cele 8 filiale Electrica sau la cele doua Distrigaz-uri, si sa isi aleaga un alt furnizor.
Dupa 4 luni, miscarile lipsesc cu desavarsire iar cauzele sunt multiple. Reprezentantii companiilor de furnizare si cei ai autoritatilor spun ca un prim motiv ar fi inflexibilitatea oamenilor la care se adauga absenta unei campanii de informare a Autoritatii de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

Cert este ca, orice persoana care doreste sa negocieze tarifele la energie o poate face, in nume personal sau al unui grup. in cazul in care reprezinta mai multe persoane este nevoie de procura de la fiecare dintre acestea.
Reprezentantii firmelor de profil spun ca, sansele de a obtine un pret mai bun sunt mai mari in cazul grupurilor de persoane. Lipsa de presiune a segmentului casnic al consumatorilor pe piata de energie intarzie deocamdata deschiderea furnizorilor catre aceasta categorie de clienti, singurii consumatori tentanti sunt doar cei industriali. insa semne de schimbare exista.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.