FNT a inceput la Sibiu cu spectacolul invitat al lui Silviu Purcarete: “Faust” de Goethe. Magic, purificator, exorcizant, genial. Iata atributele acestei creatii care nu trebuie ratata pentru nici un motiv.
Uzina Simerom, Sibiu. Vi­neri, 2 noiembrie, ora 19:00. Invitati de seama s-au adunat intr-o hala dezafectata, transformata intr-un loc sacru, pentru a vedea spectacolul lui Silviu Purcarete: “Faust”. Poate ca personaje ca Mihai Tatu­lici ori Cristian Tudor Popescu au venit din pura curiozitate jurnalistica, poate din prietenie pentru directorul festivalului, Marina Constantinescu. Poate George Banu a vazut in creatia lui Purcarete subiectul unei viitoare dizertatii. Poate Demeter Andras a venit doar in calitate de secretar de stat in MCC. Sau, poate, ca actor, si-a imaginat cum l-ar fi jucat el pe Faust. Sau pe Mefisto... Fiecare s-a dus sa vada “Faust”-ul lui Purcarete din motive clamate sau pur personale. Important e cum a plecat fiecare de la acest spectacol. Pentru ca viziunea lui Purcarete e ravasitoare, produce cu­tremure: de perspectiva, de cons­tiinta, de recep­tare, de decelare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.