A aparut la New York "Enciclopedia Dramei Moderne" (Encyclopedia of Modern Drama", publicata de prestigioasa editrura a Universitatii Columbia. In doua volume masive, elegant tiparite, e prezentata istoria dramaturgiei moderne de la Ibsen pana in zilele noastre.

Revistele de specialitate scriu in legatura cu aceasta aparitie ca despre un important eveniment editorial. Comitetul editorial a apelat la Moshe Yassur pentru a scrie capitolul rezervat dramaturgiei romanesti moderne. Nascut in Romania, Moshe Yassur a trait o vreme in Israel, unde a studiat teatru si a lucrat ca regizor la cateva din teatrele importante din Tel Aviv, Haifa si Ierusalim. A fost primul regizor israelian care a pus in scena dramaturgia lui I. L. Caragiale, Eugen Ionescu si Mihail Sebastian. A beneficiat de o bursa UNESCO la Paris, stabilindu-se apoi la New York, unde a condus vreme de doua decenii propriul sau teatru si a activat ca profesor universitar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.