Consumatorul roman este inca fidel stilului traditionalist, desi devine tot mai atent la noutatile si tendintele din domeniu

Atunci cand vor sa-si amenajeze locuinta, romanii tin cont de parerile proprii sau se inspira din reviste. Totodata, ei raman fideli, intr-o mare masura, stilului retro si platesc cu banii jos materialele si ustensilele de care au nevoie.

Acestea sunt principalele concluzii ale unui studiu de profil, realizat in perioada septembrie-octombrie 2007.

Studiul, facut public de reteaua de retail din domeniul amenjarilor interioare, Proges, arata rezultate surprinzatoare cu privire la amenajarile si designul interior. Romanii prefera sa isi amenajeze singuri locuinta, implicarea personala a conationalilor nostri in designul propriei locuinte fiind peste media altor tari europene.

"Implicarea personala a romanilor in cum arata casa proprie este mult peste cea a europenilor, care au o medie de 36% atunci cand sunt intrebati cum prefera sa isi amenajeze locuinta", au precizat autorii cercetarii, subliniind ca 79% din cei care au apelat la sfaturilor unor specialisti in design interior au indicat clar marca si tipul materialelor pe care le doresc in propria casa.

Annamaria Anton-Bako, directorul de marketing al Proges, a declarat pentru "Adevarul" ca, in ce priveste designul interior, consumatorul roman ramane inca fidel stilului traditionalist, desi este atent la noutatile si tendintele din domeniu.

"Piata amenajarilor interioare este intr-o continua modificare, la fel si comportamentul consumatorului roman, care este deschis catre tendintele din domeniu, dar in acelasi timp isi pastreaza inca o doza de traditionalism.

Prin acest studiu dorim sa cunoastem cat mai bine consumatorul roman pentru a veni in intampinarea nevoilor lui si in acelasi timp pentru a incerca prin mediile cu care lucram sa informam constant clientii in legatura cu noile tendinte in domeniu", a precizat oficialul Proges.

Dintre cei care au indicat ca prefera sa-si amenajeze singuri locuinta, 30% declara ca utilizeaza ca principale surse de informare magazinele de specialitate din orasul in care locuiesc, urmata de revistele de specialitate (28%) si de internet.

Putini apeleaza la serviciile companiilor de arhitectura

Rezultatele cercetarii evidentiaza ca romanul este increzator in gustul propriu si apeleza intr-o foarte mica masura la sfaturile specialistilor atunci cand isi decoreaza locuinta, numai 22% din cei care au avut privilegiul sa-si cumpere o locuinta au apelat la serviciile unei firme de arhitectura si design interior.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.