Cartea „O mie de farame”, aparuta in colectia „Raftul Denisei” de la Editura Humanitas, a devenit subiect de dezbatere atunci cand s-a descoperit ca autorul ei, James Frey, a mintit si ca volumul nu este unul autobiografic, asa cum a declarat.

Imediat dupa aparitia sa, cartea lui Frey a detinut timp de 15 saptamani consecutiv locul intai in lista de bestselleruri din „New York Times”. Volumul a avut un succes uimitor chiar si dupa ce s-a descoperit ca tot ceea ce oamenii credeau ca este povestea de viata a autorului era, de fapt, fictiune.

Confruntarea cu Oprah

In ianuarie 2006, site-ul „The Smoking Gun” a publicat un articol in care se spunea ca Frey inventase o mare parte din memoriile sale. Cum acuzatiile continuau sa apara, Frey a fost invitat in emisiune de celebra Oprah Winfrey. Acesta a recunoscut ca, cei de la „The Smoking Gun” aveau dreptate atunci cand au scris ca nu a petrecut mai mult de cateva ore in inchisoare, fata de 87 de zile cum pretindea el in asa-zisele memorii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.