Chiar daca e celebru in toata lumea, putini sunt romanii care cunosc ce reprezinta ansamblul, expus timp de trei luni la Muzeul de Istorie.
Da, sigur, „Ganditorul”. Cum sa nu fi auzit de el?”, se mira binevoitor trecatorii. Cand vine insa vorba sa treaca la nivelul urmator si sa dea minimul de detalii despre capodoperele datand din Neolitic, toata lumea ridica din umeri. Celebrul ansamblu se afla, de cateva zile, la Muzeul National de Istorie a Romaniei, unde poate fi admirat impreuna cu alte 50 de obiecte de arta, prezentate in avanpremiera.

Peste trei luni, pretioasele obiecte de arta vor pleca intr-un turneu expozitio-nal, de popularizare a exponatelor la nivel international - „Nasterea unei mari expozitii: a l'aube de l'Europe. Les grandes cultures neolithiques de Roumanie” - cel mai mare de acest gen realizat vreodata in strainatate. Prima oprire: Olten, Elvetia.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.