Concerte cu DJ Vasile, Sensor, DJ Hefe sau Niste Baieti, concursuri de breakdance si graffiti, talcioc muzical si jonglerii cu foc fac parte din programul primului festival de cultura urbana din Bucuresti, Urban Skillz, la care pot intra doar cei care aduc o carte de acasa.

La festivalul care a inceput ieri si care se va termina duminica vor mai canta Blanoz, DJ Paul, ERPS, Mara&Zum, Brugner si Irina Sarbu, SKVJS si Romano/G-Force Sound din Germania. Spectacolele au loc pe scena clubului Fabrica, amenajat in incinta unei foste fabrici de pe strada 11 iunie. Accesul se va face pe baza de bilet, plus o carte adusa de acasa, care va fi donata ulterior unei scoli sau unui centru cultural.

Spectatorii de la Urban Skillz vor putea participa la una dintre cele trei campanii la care festivalul este partener. In campania "Doneaza o carte", volumele aduse de participanti vor fi donate unor scoli. De asemenea, o parte din incasarile festivalului vor fi donate campaniei "Merita o viata!", iar in ultima zi a festivalului va fi licitat afisul evenimentului, in format A1, inramat, cu autografele tuturor artistilor, pentru strangerea sumei necesare pentru operatia de cancer de care are nevoie fetita jurnalistei Liana Munteanu.

In cadrul campaniei "Salvati Rosia Montana", concursul de graffiti de la festival va avea o tematica ecologica.

„Urban Skillz are scopul de a ‚educa' perceptia publicului si presei fata de formele de exprimare specifice culturii urbane”, a declarat Gianini Munteanu de la Rebel Media.

Pe langa concertele live, Urban Skillz va cuprinde concursuri cu premii de breakdance, graffiti si skateboarding, demonstratii de space-painting, o noua forma de street-art, realizata cu vopsea spray pe carton, un atelier de personalizare a sepcilor si tricourilor si o ceainarie cu 115 feluri diferite de ceai, plasata intr-un decor japonez.

La Fabrica, va functiona si un talcioc muzical, la care cei interesati isi vor putea aduce casetele, discurile si CD-urile vechi, dar si afisele cu trupe, tricourile sau revistele de muzica, iar artistul Raja va face jonglerie si animatii cu foc.

Bateristul Ati Panaitescu va sustine duminica, un curs de percutie pentru cei pasionati de tobe, congas, cinele si alte instrumente. Basistul va pune la dispozitia cursantilor peste 20 de instrumente de percutie si le va arata regulile de baza si primii pasi.

MC-ul Brugner va da posibilitatea spectatorilor sa vina la microfon la o sesiune de "open-mic", iar echipa revistei de manga si anime "Otaku" va desena live. Festivalul va cuprinde si o expozitie a artistului Tara von Neudorf.

Biletele la Urban Skillz costa 15 lei pentru o singura zi, iar abonamentele sunt disponibile la pretul de 30 de lei, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.