Un sondaj realizat de site-ul BestJobs arata ca unu din trei romani nu este atras deloc de locul de munca sau activitatea pe care o desfasoara. Sondajul realizat in perioada 21-30 martie 2005, de site-ul BestJobs pe un esantion de 1200 de persoane, s-a bazat pe un set de intrebari de genul "De ce sunt romanii motivati la locul de munca: provocarile continue, remuneratia sau echipa?". La intrebarea "Ce te atrage la locul tau de munca?", 38% dintre intervievati au raspuns ca locul de munca nu ii atrage deloc, 25% cred ca e o continua provocare, 28% au raspuns ca ii atrage echipa, iar 15% apreciaza ca pachetul salarial.

Craiovenii si bucurestenii sunt cei mai nemultumiti, in procent de 44%, respectiv 39%, in timp ce clujenii (56%) si brasovenii (42%) considera ca locul lor de munca este o continua provocare. Potrivit site-ului, guvernantii considera ca locul lor de munca este o continua provocare in procent de 43%, in timp ce salariatii din domeniul auditului sunt atrasi de bani (29%). Cei care au venituri peste 1000 de euro recunosc ca sunt atrasi, in principal, de pachetul salarial (29%), in timp ce persoanele cu venituri de pana la 300 de euro sunt nemultumiti de locul lor de munca (44%).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.