Copii batuti, chinuiti, pusi sa munceasca de la varste fragede sau chiar lasati sa moara de foame. Vorbim de copiii din Romania care au parinti si pentru care nu se poate face mai nimic. Aceste probleme au fost des prezentate in presa straina, care de cele mai multe ori oferea chiar si solutia: reluarea adoptiilor internationale.

Cu siguranta ar fi una buna daca am avea certitudinea ca acestia vor fi bine ingrijiti si nu vom mai avea surpiza sa le pierdem urma definitiv sau sa auzim de copii adoptati din Romania care au fost victimele abuzurilor sexuale asa cum s-a intamplat in trecut.

Italienii "isi fac parte" singuri

In ultimii ani, mai multi copii romani stabiliti cu familia in Italia au fost luati de serviciile sociale italiene si dati spre adoptie, in ciuda opozitiei parintilor. Conform ziarului pentru romani "Gazeta romaneasca" din Torino, demografia este in mare suferinta in Italia si multe familii fara copii ar face orice sa poata infia unul. Redactorii ziarului au contactat un avocat din Italia, specializat in domeniu, care a explicat acest fenomen, evident, in favoarea autoritatilor italiene. "De multe ori e vina parintilor, deoarece multi copii sunt pierduti pentru ca parintii refuza sa colaboreze cu asistenta sociala iar conform legii 184, cine refuza sa coopereze in interesul copilului, decade din drepturile parentale", spune acesta. Mai mult, afirma ca serviciile sociale monitorizeaza familiile, fara stirea acestora. Apoi asistenta sociala ia copilul sub protectia statului, de unde sunt dati in adoptie. Ajunse in astfel de situatii, romancele se apara in tribunal, insa lipsa banilor pentru un avocat nu duce decat la pierderea cazului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.