Banksy, cel mai cunoscut street artist din lume, a reusit sa schimbe citeva „reguli“ ale artei, lucrarile sale fiind vindute la licitatie pentru sute de mii de lire sterline.
De curind, lucrarile artistului englez pe care toata lumea il cunoaste, dupa semnatura, drept Banksy, au fost scoase la licitatie. „Space Girl with A Bird“, realizata la inceputul acestui an pentru albumul „Think Tank“ al trupei Blur, s-a vindut cu 288.000 de lire, un remake dupa „Monalisa“ a fost adjudecat pentru „doar“ 57.600, iar cea mai ieftina lucrare a costat 9.000 de lire, in conditiile in care, in urma cu citiva ani, nu-si gasise cumparator nici la pretul de 300 de lire. Cu doar citeva zile inainte, doi dintre impatimitii de umor si ironie marca Banksy, Angelina Jolie si Brad Pitt, cumparasera lucrari ale artistului in valoare de un milion de lire, cea care a dat startul la ascensiunea cotei de piata a britanicului fiind Christina Aguillera, platind anul trecut 25.000 de lire pentru o Regina Elisabeta in varianta lesbiana, semnata Bansky.

Desi identitatea sa adevarata ramine un subiect de la care pornesc mereu alte si alte speculatii, datorita faptului ca stencilurile sale sint clasate de catre politie la categoria actelor de vandalism, Banksy este, fara indoiala, cel mai popular si comentat artist de strada. Daca la inceput facea parte dintr-un grup orientat spre graffiti, si-a construit stilul prin stenciluri pentru ca, dupa propria declaratie, era prea lent pentru graffiti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.