„E o situatie foarte critica care se rasfrange asupra intregii comunitati rome. E o stare foarte grava, pentru ca intr-adevar, romii nostri comit infractiuni. Cu toate ca nu este o certitudine ca Mailat este autorul atentatului, minoritatea roma care este in Italia este luata in vizor, iar la cea mai mica greseala se da vina pe ei", a declarat Florin Cioaba.

Pe de alta parte, liderul romilor a tinut sa sublinieze ca Guvernul Romaniei a luat masuri. „A trimis o delegatie de romi care a monitorizat comunitatile din Italia, acestia au venit cu programe, dar totusi se intampla lucruri de genul acesta", a mai spus Cioaba.

Legat de reactia guvernului italian de a evacua imigrantii periculosi, Florin Cioaba a spus ca el stia de aceasta masura din iulie sau august, cand autoritatile italiene incepusera o campanie impotriva romilor. Totusi, liderul Cioaba a tinut sa sublinieze ca romii sunt „tapi ispasitori", in conditiile in care in Italia sunt si alti infractori periculosi, din Bolivia sau Ecuador.

Citeste si:

Chiar daca Florin Cioaba mizeaza pe prezumtia de nevinovatie a lui Romulus Nicolae Mailat, Inspectoratul Judetean de Politie a informat ca M. Romulus Nicolae, de 24 ani, din orasul Avrig, jud. Sibiu, este cunoscut cu antecedente penale. Presupusul autor al crimei din Italia a fost internat in 1997, intr-o Scoala de munca si reeducare pentru minori. In 2006, Mailat a fost condamnat la 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, dar a fost gratiat in acelasi an, informeaza NewsIn.

Politistii de la Inspectoratul Judetean de Politie mai spun ca la scurt timp dupa eliberare, Mailat a plecat in Italia.