Presedintele Centrului Crestin European al romilor, Florin Cioaba, a condamnat astazi infractiunile comise de romi in afara tarii, dar sustine ca trebuie pastrata prezumtia de nevinovatie in cazul etnicului rom Romulus Nicolae Mailat, care a ucis o italianca la Roma.

„E o situatie foarte critica care se rasfrange asupra intregii comunitati rome. E o stare foarte grava, pentru ca intr-adevar, romii nostri comit infractiuni. Cu toate ca nu este o certitudine ca Mailat este autorul atentatului, minoritatea roma care este in Italia este luata in vizor, iar la cea mai mica greseala se da vina pe ei", a declarat Florin Cioaba.

Pe de alta parte, liderul romilor a tinut sa sublinieze ca Guvernul Romaniei a luat masuri. „A trimis o delegatie de romi care a monitorizat comunitatile din Italia, acestia au venit cu programe, dar totusi se intampla lucruri de genul acesta", a mai spus Cioaba.

Legat de reactia guvernului italian de a evacua imigrantii periculosi, Florin Cioaba a spus ca el stia de aceasta masura din iulie sau august, cand autoritatile italiene incepusera o campanie impotriva romilor. Totusi, liderul Cioaba a tinut sa sublinieze ca romii sunt „tapi ispasitori", in conditiile in care in Italia sunt si alti infractori periculosi, din Bolivia sau Ecuador.

Chiar daca Florin Cioaba mizeaza pe prezumtia de nevinovatie a lui Romulus Nicolae Mailat, Inspectoratul Judetean de Politie a informat ca M. Romulus Nicolae, de 24 ani, din orasul Avrig, jud. Sibiu, este cunoscut cu antecedente penale. Presupusul autor al crimei din Italia a fost internat in 1997, intr-o Scoala de munca si reeducare pentru minori. In 2006, Mailat a fost condamnat la 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, dar a fost gratiat in acelasi an, informeaza NewsIn.

Politistii de la Inspectoratul Judetean de Politie mai spun ca la scurt timp dupa eliberare, Mailat a plecat in Italia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.