Costul aferent programului national de evaluare a starii de sanatate s-a ridicat pana in octombrie la 137,7 milioane de lei.
Din acestia, 95,8 milioane de lei s-au cheltuit pentru analizele efectuate si 41,9 milioane de lei pentru medicii de familie prin efectuarea consultatiilor. Vasile Ciurchea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a declarat ca pana in octombrie a fost aprobata alocarea a 196 milioane de lei. Pana la sfarsitul anului 2008, ar mai trebui o suplimentare de fonduri de aproximativ 100 de milioane de lei, necesara pentru buna desfasurare a programului national de evaluare, a subliniat dr. Vasile Ciurchea. Din cei 1,5 milioane de oameni pe care medicii de familie i-au consultat si le-au recomandat analize de laborator, numai 8% (200.000 de persoane) au fost depistati ca fiind cu certitudine bolnavi in urma evaluarii si confirmarii prin examene de specialitate. Peste 2,5 milioane de persoane au fost evaluate medical, iar incepand cu 1 iulie au fost efectuate peste noua milioane de analize medicale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.