Prozele scriitorului vor fi reeditate, in traduceri noi si in formula completa, in colectia Biblioteca Polirom, dupa ce detinatorii drepturilor de publicare refuzasera negocierile cu editorii romani timp de 15 ani.
„Batrinul si marea“ si „Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri“ sint primele doua titluri din colectia de autor Ernest Hemingway pe care Editura Polirom o va lansa anul acesta la Tirgul de Carte Gaudeamus.

Publicarea acestei integrale vine la o distanta de 15 ani de la ultimul text al scriitorului aparut in Romania si, mai mult, inseamna reluarea relatiilor cu detinatorii drepturilor de autor pentru Hemingway. Acestia, nemultumiti de faptul ca, dupa decembrie 1989, multe dintre textele autorului american aparusera in romana in conditii de o calitate indoielnica, „inghetasera“ raporturile cu editorii autohtoni. „Daca initial in Europa de Est era reprezentat de o agentie din Polonia, a urmat o perioada in care nu era foarte clar cine se ocupa de acest lucru. Mi-a luat un an si mai bine sa intru in legatura cu mostenitorii lui Hemingway si citeva zeci de e-mail-uri adresate avocatului familiei, care, in prima faza, nici nu voia sa auda de Romania. El m-a chestionat indelung apropo de piratarea cartilor in Romania si de calitatea copertelor“, a declarat Bogdan Stanescu, directorul editorial al Polirom si coordonatorul colectiei in care va aparea integrala Hemingway.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.