Linga Muzeul Taranului Roman, in Parcul Kiseleff, a crescut un ansamblu de trei sculpturi semnate Florin Ciubotaru, Andrei Ciubotaru si Jean Eugen.
Ansamblul se numeste „Interventii in spatiul urban“ si este compus din lucrarile „Duhurile pamintului“, „Omul in car“ si „Turn“. Cea din urma este un obiect dedicat lumii animaliere. „In turnul meu, animalul nu are consistenta materiala (un trafor), fiind perceput doar conturul, amintind de forta magica a comunicarii“, detaliaza Jean Eugen semnificatia sculpturii lui, precizind si ca reprezinta aceste energii misterioase printr-un element geometric.

Lucrarea lui Florin Ciubotaru se numeste „Duhurile pamintului“ si aminteste de zona sacra a existentei. „Figurile, in numar de douasprezece, reprezinta o succesiune a unor evenimente, exprimind o intentionalitate. Asezarea in cerc aminteste de ritualuri, iar vasul cu apa din centru trimite la o incantatie pentru aducerea ploii. Tema ofera surse bogate, cu analogii nebanuite din diversitatea reprezentarilor. Dincolo de interesul intrinsec, tema ofera o cale libera imaginativului si inventivitatii. Caracterul reprezentarii impune o expunere in mediul natural“, explica Florin Ciubotaru alegerea locului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.