De aproape sase saptamani, cautarea avocatei Elodia Ghinescu s-a transformat intr-un spectacol mediatic sustinut pe banii Politiei Romane, adica ai fiecaruia dintre noi

In actiunile de cautare sunt implicati zilnic 20 de politisti si 40 de jandarmi. Costurile trec evident de zeci de mii de euro, platiti din bani publici.

In timp ce efective considerabile de politisti si jandarmi sunt alocate cazului Elodiei, sute de alte persoane disparute de acasa - unele de mai multe luni sau
chiar ani - sunt cautate cel mai adesea doar de rude, vecini si de seful de post.

Nu mai putin de douazeci de politisti, ajutati de un numar dublu de jandarmi, scotocesc zilnic intregul judet Brasov pentru a gasi presupusul cadavru al avocatei Elodia Ghinescu, care a disparut pe data de 29 august. "Din zona Predeal pana la Fogram, zilnic cauta trupul Elodiei, in medie, douazeci de politisti. Bine, depinde de zi, caci am avut, in functie de informatiile primite, mai multi sau mai putini oameni pe teren. Acestia cauta in rape, canale, cladiri dezafectate, peste tot unde s-ar putea afla trupul Elodiei. Asta in afara celor cinci ofiteri de la Departamentul Investigatii Criminale si de faptul ca fiecare comandant din zona anterior amintita face cercetari in acest caz", a declarat Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al IJP Brasov.

La randul lor, televiziunile si ziarele au dezbatut sustinut acest caz. Subiectul disparitiei Elodiei este intors de televiziuni pe toate fetele, iar cei prezenti la emisiunile care dureaza uneori pana la rasaritul soarelui provin din cele mai diferite domenii profesionale: vrajitori, clarvazatori, dar si avocati sau oameni obisnuiti care isi dau cu parerea si lanseaza tot soiul de ipoteze. Mai mult, isteria a cuprins si internetul. Daca introduceti numele "Elodia Ghinescu" pe motorul de cautare Google, se intorc peste 550.000 de rezultate. In afara de articolele in presa, numele acesteia este postat pe forumuri, pe bloguri si pe site-uri personale. Cazul a ajuns sa-i inspire si pe artisti. Astfel, conform unui cotidian local brasovean, un scriitor din Vaslui a compus un poem despre Elodia, iar un regizor bucurestean se gandeste sa ecranizeze povestea. Pe site-ul de internet www.poezie.ro a fost postat, in data de 16 octombrie, un poem in noua strofe, dedicat avocatei din Brasov. Primul catren suna astfel: "Elodia-i moarta/ si totusi traieste/ Din poze frivole/ Suav ne zambeste...".

Joi dimineata, un barbat din Codlea a creat panica la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov dupa ce a intrat inarmat in institutie si a incercat sa stea de vorba cu un procuror. Barbatul sustinea ca are dovezi "insurmontabile" legate de cazul avocatei disparute, Elodia Ghinescu. Avea niste acte si o harta, despre care barbatul a spus ca este a "uciderii Elodiei".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.