Tarile din care proveneau cele mai multe oferte de munca saptamana trecuta: Republica Ceha – 576, Irlanda – 405, Slovacia – 230 iar cele mai cautate specializari: moasa si puericultoare – 304 locuri de munca
Cat poti sa castigi daca „prinzi” un job in UE prin reteaua Eures, depinde de calificare, dar in primul rand, de nivelul de trai din tara in care activeaza firma ofertanta. De pilda, un patron finlandez cauta un sudor pe roboti din Romania si este dispus sa-i ofere un salariu net intre 1.210 si 1.340 de euro/luna. Candidatul la post trebuie sa stie limba engleza si sa aiba experienta in domeniu, iar firma se ofera sa ii acorde sprijin in gasirea unei locuinte si invatarea limbii finlandeze. In Republica Ceha, o firma cauta cinci tamplari din Romania, dar nu ofera decat 362 de euro/luna, salariul brut. In schimb, nu cere romanilor sa stie nici o limba straina si le ofera cazare.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.