Duminica, 28 octombrie, de la ora 12:00, pe Bulevardul Unirii, in prezenta unor vedete si a unor organizatii active din domeniul antiSIDA, sute de bucuresteni vor lega peste 30.000 de prezervative, pentru a realiza un lant de peste 3 km, lant ce va stabili un nou record Guinness World Records
Scopul principal al acestei actiuni consta in a atentiona populatia asupra cresterii alarmante a numarului de noi cazuri HIV/SIDA in randul tinerilor romani. Prezervativul este una din modalitatile eficiente de a stopa raspandirea virusului HIV, alaturi de abstinenta si fidelitate.

ANTISIDA. Actualul record mondial omologat este detinut de UNESCO Thailanda, care, la data de 1 decembrie 2006, Ziua Mondiala antiSIDA, in cadrul Festivalului Condom Chain of Life, a realizat un lant de prezervative lung de 2,7 km. Lantul a fost realizat de 1.436 participanti, care au legat impreuna 24.516 prezervative. "Raspundem astfel provocarii lansate de UNESCO Thailanda de a continua firul vietii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.