Patru zile, cat pentru 40 de ani. Atat dureaza cea de-a 40-a editie a Festivalului National de Interpretare si Creatie Crizantema de Aur de la Targoviste, care i-a costat pe organizatori 700.000 de lei.
Acordurile de romanta au invadat, pentru a 40-a oara, cetatea Targovistei. Festivalul Crizantema de Aur si-a deschis portile miercuri, cu un recital la care au participat cati­va fosti laureati: Constantin Florescu, Constanta Campeanu, Corina Dragomir, Vasile Toparceanu, Margareta Ivanus, Mariana Colpos, Dom­­nita Morosanu, Marioara Ma­nea, Silviana Lungeanu, Cristina Pin­tilie, Bogdan Hrestic si Diana Vla­duta. Fiica lui Zavaidoc, Constan­ta, a incalzit sala cu binecunoscutele romante “Maria neichii, Marie”, “Batranete, haine grele” sau “Din ochii care-au plans vreodata”. Ac­torul Dumitru Rucareanu si Lore­da­na Groza au continuat cascada de acorduri atat de la moda in perioada interbelica. Seara de joi a fost dedicata concursului pro­priu-zis, pe sce­na Casei de Cultura a Sindicatelor fiind invitati cei noua concurenti inscrisi la sectiunea de Interpretare, dar si cei de la Creatie. Partea de re­ci­taluri a fost onorata de Bianca Io­nescu, Traian Jurchelea si Irina Lo­ghin.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.