In cadrul editiei din acest an a Festivalului National de Teatru (FNT) vor fi prezentate publicului, in cadrul cite unui modul separat, doua institutii teatrale alternative care si-au facut un nume in peisajul cultural bucurestean: Teatrul ACT si Teatrul Masca.
Teatrul ACT este fondat in 1995, la initiativa unui grup de oameni de cultura in frunte cu celebrul actor Marcel Iures, directorul de astazi al teatrului. Trei ani mai tirziu, la 24 septembrie 1998, este inaugurat spatiul din Calea Victoriei nr. 126, cu premiera spectacolului “Cetatea Soarelui” dupa Tommasso Campanella, in scenariul si regia lui Mihai Maniutiu.

In cadrul festivalului de anul acesta, Teatrul ACT prezinta trei spectacole: “Creatorul de teatru” de Thomas Bernhard, in regia lui Alexandru Dabija, unul dintre cele mai longevive spectacole din istoria teatrului romanesc, “Forma lucrurilor“ de Neil LaBute, regia Vlad Massaci, si “American Buffalo“ de David Mamet, regia Cristi Juncu. Teatrul ACT este de asemenea prezent in Selectia oficiala cu spectacolul “Capra sau cine e Sylvia?” de Edward Albee, regia Alexandru Dabija si in Modulul Recitaluri cu spectacolul “Amalia respira adinc” de Alina Nelega Cadariu, regia Mariana Camarasan, un one woman show prezentat de Cristina Casian. Spatiu al noului si al discutiilor deschise, Teatrul ACT a devenit de-a lungul vremii, locul consacrat conferintelor, intilnirilor si dezbaterilor pe teme teatrale. Pe 9 noiembrie, Teatrul ACT isi sarbatoreste cea de-a noua aniversare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.