Un barbatul care a sunat la mai multe ministere, banci sau firme particulare, pentru a solicita bani in numele Patriarhului Daniel, a fost retinut de politisti dupa ce a reusit sa insele doi oameni de afaceri, informeaza NewsIn.

Catalin Alistar, in varsta de 31 de ani, a fost retinut ieri seara, de catre lucratorii Directiei Generale de Informatie si Protectie Interna.

Potrivit anchetatorilor, Alistar s-a folosit de identitatea Patriarhului Daniel pentru a contacta doi oameni de afaceri, carora le-ar fi cerut sa doneze 4000-5000 de euro pentru un enorias bolnav care necesita tratament in strainatate. In acest mod, barbatul ar fi obtinut de la un patron din Sighetu Marmatiei suma de 12.000 de lei, iar de la un alt om de afaceri din Bucuresti, o alta suma de bani. Filantropii au fost indrumati sa trimita banii la Oficiul Postal Nr. 1 din Onesti, pe un nume fictiv, cu mentiunea ca sumele de bani sa poata fi ridicate si de Catalin Alistar.

Acuzatul urmeaza sa fie prezentat astazi Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva, informeaza NewsIn.

Patriarhia a avertizat de altfel, intr-un comunicat de presa, ca in ultima perioada mai multe persoane au solicitat bani unor ministere, banci sau firme si s-au prezentat ca fiind noul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel.

Biserica Ortodoxa Romana a comunicat ca persoanele care primesc solicitari de acest fel nu trebuie sa le dea curs, deoarece, atunci cand a solicitat fonduri, BOR a apelat intotdeauna la cereri oficiale, in scris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.