Mai rar poti intalni declaratii atat de taioase, fara urma de ingaduinta fata de sine insusi si fata de adresanti, precum cele ale regizorului Gheorghe Preda, autorul „ingerului necesar”:
„Am vrut sa fac un film rece, farmaceutic, impecabil vizual, aproape fara emotii. Nu am o relatie prea buna cu Romania de azi, asa ca, deliberat si oarecum programatic, nu am vrut sa o arat in filmul meu. Ma intereseaza cu totul alte lucruri decat feliile de realitate. (...) Vizualul e pe primul loc in preocuparile mele. Actoria clasica, in acceptiunea curenta a termenului, nu ma interesaeza. Nu voi face niciodata „filme de actori”. Ma intereseaza prezenta unui individ mai mult decat jocul sau”.

Atatea tinte din focul catorva fraze polemice: la naiba cu „felia de viata”, tot acolo si cu actoria clasica, traiasca vizualul. Se poate spune ca autorul nu s-a abatut nici cu iota de la programul sau atat de raspicat enuntat. A vrut un film „film rece, farmaceutic, aproape fara emotii” si nu a dat gres.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.