"Fiind decisi sa ocolim calea minimei rezistente, am intervenit in viata muzicala autohtona ca initiatori si co-organizatori, in 2006, ai primului turneu de anvergura nationala al unei formatii camerale. Desi initial a fost privit cu pesimism, <<MusicON>> a luat in scurt timp amploare. (...) Prin editia a doua a turneului <<MusicON>> (...) vom face sa rasune acordurile acestei frumoase muzici si in locuri in care publicul este privat de bucuria unei stagiuni permanente, vom combina spectacolele cu actiuni de promovare a muzicii in licee si vom continua intalnirile cu colegii nostri mai tineri din licee de muzica si conservatoare. Utilizand o imagine revigorata, aproape neconventionala, vom canta Sibelius, Grieg, Elgar si nu numai, intr-o lume in care multi - mai ales cei tineri - nu mai au timp sa intre intr-o sala de concert", a declarat Horia Mihail, pianistul formatiei Romanian Piano Trio si Presedinte al Asociatiei Culturale Accendo.

A doua editie a turneului national "MusicON LG" a debutat la mijlocul lunii, cu un mare succes de public, in sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu. Un program indraznet - trei concerte, trei solisti: Elgar, Sibelius si Grieg, respectiv Razvan Suma, Alexandru Tomescu si Horia Mihail. Turneul celor trei va continua anul acesta in peste 20 de orase din tara (Medias, Alba-Iulia, Blaj, Baia Mare, Hateg, Reghin, Zalau, Deva, Bistrita, Targu Mures, Cluj-Napoca, Bucuresti, Focsani, Suceava, Piatra Neamt, Barlad, Vaslui, Timisoara, Buzau, Alexandria, Pitesti, Sinaia).

Parafrazandu-l pe lordul Yehudi Menuhin, initiatorii acestui proiect cred ca arta este singura speranta a umanitatii, proiectul lor propunandu-si sa puna muzica clasica intr-o noua lumina.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.