Intoleranta ne-a facut "stresatii Europei", iar frustrarile, niste mancai. Romanii mananca tone de mezeluri, cartofi praijiti si produse de patiserie.

Beau sucuri pline de E-uri, fumeaza tigara de la tigara si, chiar daca le atarna burta peste curea, nu se duc nici la sala si nici la medic. Nu au nicio cultura a relaxarii, asa ca, dupa o zi plina la munca si cateva ore petrecute in trafic, sunt un pachet de nervi.

Daca europenii din Vest au inceput sa acorde o mare importanta notiunii de „management al stresului”, romanii cultiva o cultura a suprasolicitarii, sunt de parere specialistii.

„Nicaieri nu vezi atata forfota ca la noi la supermarket”

Asa se si explica de ce statisticile prezentate miercuri de ministrul Eugen Nicolaescu, dupa trei luni de aplicare a programului „Analize pentru toti”, arata ca numarul diabeticilor, hipertensivilor si bolnavilor cardiovasculari este in crestere.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.