1,3 milioane de decese, doua milioane de cazuri noi de hepatita C, 5% din cazurile noi de SIDA sunt puse pe seama injectiilor efectuate cu seringi si ace nesterilizate. Potrivit OMS, situatia ar putea fi si mai grava in tarile sarace

Aproape jumatate din injectiile administrate in tarile in curs de dezvoltare sunt efectuate cu seringi nesterilizate, care omoara anual peste 1,3 milioane de persoane in intreaga lume, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

In fiecare an, sase miliarde de injectii sunt efectuate cu seringi si ace reutilizate si nesterilizate, care reprezinta 40% din totalul injectiilor practicate in tarile in curs de dezvoltare, se arata intr-un comunicat OMS. Iar in unele tari procentul poate ajunge chiar pana la 70%. Potrivit OMS, aceste practici sunt raspunzatoare de aproximativ 5% din noile cazuri de contaminare cu virusul SIDA si de doua milioane de noi cazuri de hepatita C.

Seringile de unica folosinta ar evita 1,3 milioane de decese in fiecare an in intreaga lume, impiedicand infectiile si declansarea unor epidemii, subliniaza OMS.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.