Presedintele Traian Basescu a transmis astazi, un mesaj Armatei Romane cu ocazia Zilei Nationale a acesteia. Seful statului multumeste militarilor din misiunile desfasurate in strainatate si cere Armatei sa se adapteze la noile provocari de securitate si sa explice oamenilor noile amenintari, informeaza NewsIn.
Presedintele Basescu i-a felicitat astfel, pe militarii romani pentru operatiunile de succes pe care le-au desfasurat in cadrul NATO. Basescu a cerut, de asemenea armatei, o mai mare responsabilitate a militarilor in relatia lor cu cetatenii, care trebuie sa fie informati cu privire la la noile riscuri si amenintari, pe care le presupune societatea actuala.

Traian Basescu a facut un apel ca Armata "sa se deschida catre societate, sa fie transparenta in deciziile ei, sa obtina un larg sprijin din partea cetatenilor, sa pregateasca si sa explice schimbarile". "Numai in acest fel, romanii vor putea sa considere armata un corp de elita, in cadrul careia se poate face o cariera de prestigiu bazata pe increderea si respectul cetatenilor", apreciaza seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.