La Muzeul National de Arta al Romaniei are loc astazi, la ora 18.30, vernisajul expozitiei "Grigorescu, pictor al naturii", organizata cu ocazia implinirii a 100 de ani de la moartea marelui pictor, care va putea fi vizitata pana pe 30 martie 2008.
Cea mai mare expozitie retrospectiva a artistului de la cea din 1985 cuprinde 230 de lucrari de pictura si grafica, selectate din colectiile muzeului, avand ca tema peisajul. Publicul va putea sa redescopere lucrari celebre, precum „Toamna la Fontainebleau”, „Andreescu la Barbizon”, „Taranca franceza in vie”.

Vor fi prezente si lucrari mai putin cunoscute, expuse rar sau chiar deloc. Un exemplu este lucrarea „Printul Carol trecand in revista prizonierii turci” (realizata monocrom, in procedeul grisaille, sugerand fotografia), care nu a mai fost prezentata niciodata, din motive politice.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.