Potrivit unui raport despre egalitatea pe piata muncii intre barbati si femei, realizat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, un numar important de barbati acceseaza concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului, insa ponderea majoritara, de peste 70%, ramane reprezentata de femei
Aproximativ 700 de barbati din judetul Vaslui primesc indemnizatie pentru cresterea copilului. Potrivit statisticilor Directiei Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, filiala Vaslui, numarul barbatilor care au ales sa stea in concediu pentru cresterea copilului a crescut semnificativ de la un an la altul. Cei mai multi dintre acestia locuiesc in mediul rural si, fiindca au avut un loc de munca, pot sa beneficieze de prevederile legislatiei in vigoare. In majoritatea cazurilor, femeile de la tara isi gasesc mai greu o slujba si de aceea nu pot fi ele cele care primesc indemnizatia de crestere a copilului. Specialistii spun ca, in situatia in care salariul sotului este mai mic decat suma primita pentru cresterea copilului, se prefera avantajul material oferit de aceasta indemnizatie. In acelasi context, la nivelul municipiului Bucuresti, conform datelor Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie din Bucuresti, in jur de 9% dintre barbati au accesat in acest an concediul parental.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.