Filmul "Tinerete fara tinerete"/"Youth without youth", al lui Francis Ford Coppola, a avut ieri o proiectie de gala in Bucuresti, la doar trei zile dupa premiera mondiala de la Festivalul de la Roma.
Cu o echipa formata in majoritate din romani, "Tinerete fara tinerete"/ "Youth without youth" se bazeaza pe nuvela omonima a lui Mircea Eliade, informeaza Mediafax. Deopotriva producator, scenarist si regizor, Coppola i-a ales pentru rolurile principale pe Tim Roth ("Reservoir Dogs", "Pulp Fiction"), Alexandra Maria Lara ("Downfall", "The Tunnel"), Bruno Ganz ("Downfall", "Nosferatu"), Marcel Iures ("Amen", "The Peacemaker", "Mission: Impossible", "Interview with the Vampire").

ELIADE


Adaptare a nuvelei omonime a lui Mircea Eliade, scenariul filmului este scris, produs si regizat de Francis Ford Coppola, marcand intoarcerea sa la realizarea propriilor productii cinematografice. Coppola s-a gandit sa faca "Tinerete fara tinerete" ca si cand ar fi din nou la inceputurile carierei, cu un buget mic si o echipa tanara care a lucrat cot la cot cu el, 14-15 ore pe zi, timp de sase luni. "Echipa a fost foarte tanara si entuziasta, dornica sa se adapteze la singura modalitate posibila pentru a turna acest film", a precizat regizorul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.