Felix Alexa aduce la Teatrul Metropolis "In rolul victimei", un spectacol irezistibil dupa un text semnat de fratii Presniakov.
Singura victima in "jocul de-a victima" ("In rolul victimei" de Vladimir si Oleg Presniakov) pus in scena de Felix Alexa la Teatrul Metropolis este Valea. Nu Marius Manole, care este foarte bun, ci chiar personajul pe care acesta il interpreteaza. Regizorul a decis sa faca din Valea un tanar nu atat dezabuzat si inrait, cat mai degraba melancolic si hamletian. Miscarea se traduce pe scena prin sacrificarea cinismului in favoarea unei tristeti deseori prea explicite. Proiectiile din timpul spectacolului, pe cele trei ecrane care strajuiesc scena, in care Valea (alias Manole) mangaie si zgarie peretii, cu gesturile unui mare disperat, nu se pupa aproape deloc cu ce se intampla pe scena. Dar isi indeplinesc scopul: de a ne aminti, atunci cand radem mai cu spor, de cat de grave sunt de fapt lucrurile. Daca insa Valea ar fi fost un cinic desavarsit, care e atat de sictirit incat nu are chef sa-si obtina o slujba normala, preferand cel mai "freak" job posibil, anume sa faca pe Victima in reconstituirile politiei, cu siguranta lucrurile nu ni s-ar fi parut mai putin grave.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.