In toamna, elevii vor avea manuale pe care editorii de carte scolara le contesta pe motiv ca sint ieftine si de proasta calitate.

Conducerea Ministerului Educatiei a validat licitatia pentru manualele scolare chiar daca Asociatia Editorilor de Carte Scolara a cerut anularea ei. In jur de 200 de manuale au fost excluse, fiind preferate manualele cu pretul cel mai mic. Editorii sustin ca cei care au evaluat cartile nu au tinut, in primul rind, cont de calitate, ci doar de pret. Ieri, reprezentantii Asociatiei Editorilor au cerut ministerului sa faca publice fisele de evaluare pentru fiecare manual in parte, dar si numele celor care au analizat cartile. "In general, manualele nu sint foarte bune in Romania. Ministerul a insistat ca aceasta licitatie sa fie omologata. Cu siguranta, in toamna vor ajunge aceleasi manuale, pentru ca ele au trecut de o licitatie si de o sesiune de contestatie, a spus Boris Singer, directorul Editurii Sigma.

Paloma Petrescu, secretar de stat pentru invatamintul preuniversitar, sustine ca nemultumirile editurilor au fost legate de necunoasterea Comisiei pentru evaluarea manualelor, a graficului de tiparire: "Fisele de evaluare vor fi date editurilor, dar sub anonimatul evaluatorului". Din 139 de contestatii, in urma reevaluarii, au fost admise doar patru. "Oficiul Concurentei a stabilit ca preturile mici pentru manuale nu erau unele de ruinare, deci nu a fost incalcata Legea concurentei. Nici o editura nu a calculat ofertele fara un profit minim", a afirmat presedintele Comisiei de evaluare a manualelor, Jozsef Koto. •


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.