Avem nevoie de 15-20 de minute de reflectie, vizualizare si de exercitii de respiratie pentru a fi zilnic in forma

Pentru unele persoane este foarte usor sa isi strecoare in programul zilnic cateva exercitii de detensionare. Exista insa si oameni care au nevoie de adevarate strategii de relaxare pentru a beneficia de cateva clipe de liniste. Exercitiile de relaxare implica executarea repetitiva a miscarilor de flexie si de extensie a principalelor grupe de muschi.

Stresul ne poate afecta mai multe aspecte ale vietii, inclusiv sanatatea. Exercitiile regulate de eliminare a tensiunii sunt extrem de eficiente pentru persoanele cardiace, dar si pentru cei care doresc sa evite pe viitor aparitia unor astfel de probleme. Cercetatorii de la Institutul Britanic de Pneumologie si Cardiologie, citati de iVillage, recomanda exercitiile de relaxare ca elemente ajutatoare in tratarea unor afectiuni conexe obezitatii si tensiunii arteriale crescute.

Potrivit acestora, prin reducerea stresului scade riscul aparitiei hipertensiunii arteriale, a infarctului miocardic sau obezitatii. In plus, se imbunatateste si starea de spirit. Este nevoie doar de 15 20 de minute de reflectie, vizualizare si de exercitii de respiratie. Este indicat sa facem cateva exercitii de relaxare in timpul sofatului, inainte de masa si inainte de ora de culcare.

Stresul isi ia energie din diverse sisteme ale organismului, precum sistemul digestiv. Acest lucru inseamna ca persoanele stresate tind sa manance mult prea repede, inghitind alimentele fara sa le savureze sau sa le mestece pe indelete. Mancarea consumata astfel este mult mai greu de digerat, provocand arsuri si disconfort gastric.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.