Sindicalistii si membrii asociatiilor de crescatori de vite au venit ieri, la Bucuresti, pentru a cere subventii agricole in favoarea fermelor mici, cu mai putin de trei vaci. Ei ameninta ca vor opri productia, ceea ce ar insemna disparitia a 80% din laptele livrat centrelor de colectare.

Principala solicitare a protestatarilor se refera la acordarea unei subventii pe cap de animal de 300 de lei, in cazul fermierilor care au cel mult doua animale. Presedintele Sindicatului Crescatorilor de Taurine din Romania, Costel Caras, considera ca este o 'mare nedreptate>> lipsa acestor subventii, pentru ca fermele cu 1-2 animale reprezinta 93,12% din totalul celor existente in Romania.

De asemenea, pentru crescatorii de bovine de rasa, sindicalistii cer un sprijin financiar de 1.000 de lei pe cap de animal. Totodata, sindicalistii vor ca Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) sa efectueze platile in cel mult 30 de zile de la depunerea dosarului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.