Doina Cornea, N.C. Munteanu, Monica Lovinescu si Emil Hurezeanu sunt "personaje" in documentarul "Razboi pe calea undelor".
Coproductie Romania-Germania-Luxemburg, „Razboi pe calea undelor”, realizat de Alexandru Solomon, va fi proiectat in deschiderea Festivalului de Film Astra de la Sibiu, in avanpremiera mondiala, in aceasta seara, de la ora 19.00.

„Razboi pe calea undelor” („Cold Waves” este titlul sub care va circula in strainatate) prezinta, pentru prima oara, una dintre cele mai spectaculoase si mai dramatice povesti din anii comunismului: cea a postului de radio Europa Libera si a luptei acestuia pentru a mentine speranta vie dincolo de Cortina de Fier. Asa cum ii place sa spuna regizorului, „filmul este o neasemuita poveste de dragoste si ura, tesuta in jurul a ceva ce nu poti vedea, atinge sau cantari: undele radio”.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.