Ziarul Adevarul anunta in editia de astazi, ca berea se va scumpi cu 25%.

Pretul maltului s-a dublat in mai putin de un an, ajungand de la 270 euro/tona in 2006 la 570 euro/tona in aceasta toamna, comenteaza ziaristii de la Adevarul.

Recolta slaba de orz inregistrata in toata Europa si cererea in continua crestere de malt au avut ca efect o majorare semnificativa a preturilor de livrare pentru acest ingredient. Rezultatul: berea se va scumpi cu aproximativ 25%, pentru ca maltul reprezinta un sfert din costuri, iar pretul acestuia s-a dublat.

Dupa producatorii de carne, lapte, paine si alimente de baza, a venit si randul berarilor sa ne aduca vestea proasta a scumpirilor. Ei sunt presati in primul rand de cresterea costurilor de achizitie a principalului ingredient, maltul (obtinut din orz), al carui pret a cunoscut o majorare fara precedent.

Adevarul comenteaza in acelasi timp, faptul ca berea este cea mai populara bautura de pe piata fapt ce i-ar putea afecta pe consumatorii acestui produs.

In primul semestru din 2007, in Romania s-au vandut (si baut) 9,4 milioane de hectolitri de bere, in timp ce resterea anuala a consumului, este mai mare de 20% .Consumul pe cap de locuitor, in 2007, este estimat la peste 80 de litri/persoana/an.

In ultimii 10 ani, piata romaneasca a berii s-a dublat, a mai mentionat de asemenea Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.