Cod galben la pandemie de gripa. Nu-i mai grav comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Dar OMS revine cu acest avertisment din cel putin doua considerente: este la usa gripa sezoniera si ne apropiem de cei 40 de ani de la ultima pandemie
Expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) estimeaza ca “omenirea este acum mai aproape decat oricand de o pandemie de gripa”. Potrivit OMS, pe o scala de alerta cu sase trepte, ne aflam pe treapta a treia, respectiv de “alerta pandemica, in care transmiterea interumana este absenta sau foarte limitata”. Fiecare faza de alerta recomanda o serie de activitati ce trebuie desfasurate de OMS, comunitatea internationala, guverne si reprezentantii, pentru limitarea impactului bolii. Modificarea fazelor de alerta se face in urma analizarii mai multor factori care includ evolutia epidemiologica a bolii si caracteristicile virusului in circulatie. Conform specialistilor OMS, virusurile gripale caracterizate printr-un comportament imprevizibil fac imposibila stabilirea momentului cand s-ar putea declansa o pandemie si gradul ei de gravitate. In prezent, un nou subtip de virus gripal este in circulatie, provocand imbolnaviri, virus care la ora actuala nu se raspandeste cu rapiditate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.