Fustele scurte nu se mai poarta, tinutele extravagante sunt interzise, machiajul trebuie sa fie cat mai natural, iar telefoanele mobile si mp3 player-ele se tin inchise in timpul orelor. Daca pana in 1989 elevii respectau cu strictete Regulamentul de ordine interioara, democratia a schimbat radical viziunea adolescentilor despre scoala
O privire indiscreta aruncata prin cateva dintre liceele bucurestene arata clar care este tendinta actuala a elevilor trecuti de ciclul gimnazial: scutere, mobile, tatuaje, body-piercing, fumat, buric gol... In linii mari, regulamentele sunt cam aceleasi ca in urma cu 18 ani, vremurile difera. Comportamentul elevilor trebuie sa fie decent si civilizat, tinerii au obligatia de a se adresa respectuos tuturor persoanelor implicate in viata scolii, atat personalului unitatii de invatamant, cat si celorlalti elevi si parintilor acestora, sarutarile si imbratisarile cu tenta sexuala se vor evita in incinta scolii, fustele trebuie sa fie pana la genunchi, iar tocurile cat mai mici. Body-piercing-urile si tatuajele in zone expuse ale corpului sunt interzise. Acestea sunt doar cateva puncte cuprinse de Regulamentul de ordine interioara al scolilor.

NEGOCIERI. Colegiul “George Cosbuc”. Elevii trebuie sa-si inchida telefoanele mobile, I-pod-urile si mp3 player-ele atunci cand sunt la ore. La fete bluzele trebuie sa acopere 10 cm din talia pantalonului, fustele trebuie sa fie cu cel mult 5 cm deasupra genunchiului, iar tocurile nu au voie sa depaseasca 5 cm. Baietii nu au voie sa poarte pantaloni scurti in afara orelor de educatie fizica, iar daca au parul lung, trebuie sa il prinda in coada. “Regulamentul l-am facut dupa ce am negociat cu elevii, parintii si profesorii, iar la inceputul fiecarui an aducem mici modificari. Trebuie sa va spun ca a fost destul de greu sa-i multumim pe toti, dar am incercat sa gasim o cale de mijloc”, ne-a declarat directoarea Ilinca Buciu.
Si la Colegiul German “Goethe” elevii trebuie sa respecte anumite reguli: ei nu au voie sa fumeze nici in scoala, nici in curtea scolii si nu au voie sa introduca alcool si droguri in incinta unitatii. Daca aceste reguli nu vor fi respectate, elevii risca sa fie sanctionati prin mustrare in fata Consiliului Profesoral sau in fata clasei. In cazuri mai grave, pot fi mutati disciplinar la o clasa paralela sau chiar la o alta scoala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.