Politistul Cristian Cioaca, sotul avocatei disparute si principal suspect de savarsirea infractiunii de omor calificat, a fost avansat, ieri, la Biroul Politiei Urbane din cadrul Politiei Municipiului Brasov
Avansarea s-a facut in conditii ilegale, avand in vedere ca, impotriva lui Cioaca, Parchetul General are deja inceputa urmarirea penala. Acest ultim demers reprezinta ultima diversiune dintr-un lung sir in spatele carora se afla Cristian Cioaca, unii dintre sefii lui din Politia Brasov si, in mare, intreaga strategie de aparare pe care si-a construit-o de la demararea anchetei privind disparitia Elodiei Ghinescu. In timp ce procurorii cauta cadavrul avocatei, suspectul s-a transformat din agresor, in victima, si este deja ridicat la grad de „erou“ al institutiei care asigura ordinea si linistea in Brasov.

Zilele de concediu medical pe care le-a primit, la mijlocul saptamanii trecute au expirat. Astfel incat inspectorul principal Cristian Cioaca a revenit, ieri, la serviciu. Si nu oricum, ci intr-o pozitie cu totul noua. In timp ce impotriva sa Sectia de Urmarire penala si Criminalistica din cadrul Parche
tului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat, conducerea IPJ Brasov a gasit de cuviinta sa-l avanseze in functie.
Ieri, IPJ Brasov a organizat o conferinta de presa prin care a tinut sa anunte ca Cristian Cioaca nu mai lucreaza ca sef al Biroului de Ordine Publica al Sectiei 2 Politie Brasov, ci a fost avansat pe o functie in cadrul Biroului Politiei Urbane din cadrul Politiei Municipiului Brasov. Incredibil, dar adevarat! Si mai incredibila este motivatia pe care mai-marii politiei brasovene au oferit-o pentru acest demers: „Datorita trendului ascendent al furturilor comise in dauna societatilor comerciale de pe raza municipiului Brasov si a necesitatii impulsionarii activitatii de prevenire, combatere si solutionare a cazurilor din acest domeniu, incepand cu data de 15.10.2007, inspectorul principal de politie Cioaca Cristian a fost detasat pe o perioada de sase luni de la Sectia 2 Politie Brasov la Compartimentul Politie Urbana din cadrul Politiei Municipiului Brasov, unde va indeplini toate atributiile ce decurg din fisa postului, specifica acestui compartiment“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.