O circiuma in care toti chelnerii sint bolnavi in stare terminala este subiectul premierei cu care Teatrul Mic si-a deschis stagiunea. Montarea ii apartine Nonei Ciobanu.
„Colonia Ingerilor“, a dramaturgului Stefan Caraman, a cistigat Premiul UNITER pentru cea mai buna piesa in anul 2005. In juriul care-i acordase distinctia era si regizoarea Nona Ciobanu, care, convinsa de calitatea textului, s-a hotarit sa o monteze, asta in ciuda scepticismului autorului, care declarase de mai multe ori in presa ca piesele contemporane nu au sansa sa fie transformate in spectacole.

Spectacolul „Colonia ingerilor“ este un amestec de grotesc si macabru. Mizind pe fascinatia pe care moartea o exercita asupra omului, un patron postdecembrist deschide o circiuma in care chelnerii sint cu totii bolnavi incurabil si, mai mult, aflati in ultimele stadii ale maladiei. La angajare, ei primesc aripioare kitchoase de inger si nume angelice mistocarite, Gavrila, Mihaita etc. Clientii se inghesuie si platesc bani grei pentru a asista la spectacolul dat de cancerosi, cirotici si bolnavi de SIDA. Mercurialul bacsisurilor este stabilit de gravitatea bolii fiecaruia si de cite zile ii despart de moarte. Chelnerii au, la rindul lor, dreptul sa isi chinuiasca clientii, iar acestia platesc sa fie batjocoriti, batuti si porcaiti de muribunzi. Climaxul este atins cind unul dintre ei moare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.