Aproximativ 20% dintre romani vor beneficia in aceasta toamna de vaccinare antigripala gratuita,in cadrul unei campanii initiate de MSP
Campania de vaccinare antigripala a populatiei, initiata de Ministerul Sanatatii Publice (MSP), se va desfasura in trei etape si va include aproximativ 20% din populatie. “Este prima data cind reusim sa achizitionam 3.700.000 de vaccinuri, acoperind in jur de 20% din populatie”, spune Florentina Furtunescu, director al Autoritatii de Sanatate Publica din cadrul MSP.

Prima etapa incepe din 22 octombrie si vizeaza vaccinarea a unui milion de persoane, printre care copiii cu boli cronice pulmonare sau cardiace, boli renale si metabolice cronice (diabet zaharat), copiii supusi terapiei indelungate cu aspirina, persoanele infectate cu HIV si 75% dintre adultii cu afectiuni cronice pulmonare si cardiace.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.