Romanii consuma zilnic cereale, fructe si legume, insa 76% din populatie nu fac sport niciodata, potrivit unui studiu intocmit de GfK, care va sta la baza campaniei pentru promovarea unei vieti sanatoase, derulata de IAA Romania si Consiliul National al Audiovizualului.

Una dintre cele mai ingrijoratoare tendinte relevate de studiu este lipsa activitatii fizice, pusa pe seama reducerii timpului liber al adultilor, in ciuda intelegerii importantei pe care sportul o are asupra starii generale de sanatate. Aceasta, alaturi de un procent redus de persoane atente la dieta zilnica, poate genera efecte negative pe termen lung si constituie un important motiv de ingrijorare.

Majoritatea adultilor consuma ca alimente de baza produse cerealiere, fructe, legume si lactate. Fructele, legumele si lactatele au frecventa mare de consum si in rindul copiilor si al tinerilor. Astfel, 63% dintre copiii si tinerii participanti la studiu consuma fructe, 43% brinza si cascaval, in timp ce aproximativ o treime consuma chipsuri, snaksuri, bomboane si ciocolata.