Biroul de Statistica a Populatiei avertizeaza ca populatia Romaniei va scadea cu peste 20% pana in anul 2050, de la 21,6 milioane de persoane, cat se inregistreaza in prezent, pana la 17,1 milioane in 2050
In acelasi timp, numarul locuitorilor din Europa de est va scadea de la 295 milioane la 229 milioane de persoane. La nivel mondial, populatia va creste de la 6.62 miliarde pana la 9.29 miliarde. Cresterile inregistrate la nivel mondial, in ciuda scaderii populatiei din Europa de est, se datoreaza procentului mare al mortalitatii infantile. Studiul "World Population Data Sheet" arata ca procentul mortalitatii infantile in Romania este cel mai ridicat dintre tarile Europei de est, de 14 morti la 1000 de nasteri, fata de Cehia, unde se inregistreaza cel mai scazut nivel - 3,3. Durata medie de viata in Romania este de 71 de ani. La nivel mondial, cea mai mare durata de viata se inregistreaza in Japonia - 82 de ani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.