Trei tineri artisti plastici romani combat, incepind din 2006, lipsa de comunicare din arta autohtona, prin intermediul unor intilniri. Fiecare vine cu desene proaspete si cu feed back critic pentru lucrarile celuilalt. Iepurele-autoportret al Leei Rasovszky a fost dezbatut,iar noua sa metamorfoza - contextualizata
„Ideea mi-a venit acum aproape doi ani. Au fost mai multe resorturi care in final s-au cristalizat sub forma acestui proiect. Era dorinta simpla de a desena mai bine, era atmosfera toxica si aproape absurda, lipsa de comunicare din arta romaneasca contemporana, erau entuziasmul si curiozitatea in fata a ce poate sa se intimple lucrind constant intr-o perioada relativ lunga de timp“, elucideaza artistul plastic David Sandor, creatorul proiectului, care ii cuprinde si pe Alexandru Radvan si Lea Rasovszky. Cea mai recenta intilnire a lor a avut loc in atelierul lui David Sandor, in acest weekend. Fiecare dezbatere este inregistrata de gazda, iar grupul beneficiaza si de un blog pe care isi posteaza lucrarile, http://intalniricudesene.blogspot.com. Pe linga membrii constanti, sint invitati frecvent sa participe si alti artisti. „E necesar sa fie cel putin trei oameni, pentru ca, daca sint doar doi, mai ales ca eu si David ne stim de atita timp, se ajunge la un soi de intelegere tacita. Pe cind, atunci cind exista un tert, trebuie sa fii mai clar in formulari. Plus ca raspunsul critic la ceea ce faci e foarte important“, explica Alexandru Radvan. „L-am cunoscut pe David Sandor abia o data cu aceste intilniri, iar reactia lui la lucrarile mele ma ambitioneaza foarte mult“, subliniaza Lea Rasovszky.

Desenul a fost ales pentru ca era un limbaj vizual universal, dar fiecare dintre cei trei artisti abordeaza o zona complet diferita de a celuilalt. La aceasta intilnire, David Sandor a prezentat in primul rind un scurtmetraj de animatie, realizat prin juxtapunerea unor desene murale, facute in carbune pe peretele propriului studio si reprezentind detalii ale unui copil, cu o alta serie de desene, create cu pixul si cu carioca tip marker, mizind pe un puternic contrast cromatic.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.