Fara prejudecati sau pe aproape, centrul cultural Barbican din Londra propune, pentru serbarea a 25 de ani de existenta, inaugurarea unei expozitii consacrate reprezentarii sexualitatii in arta, de-a lungul a doua milenii. Este o expozitie inedita, ce gazduieste lucrari adunate din lumea intreaga, la care accesul minorilor este interzis.

"SEDUCTIE: Arta si sex din Antichitate pana in prezent" este titlul expozitiei si este la dispozitia publicului interesat intre 12 octombrie 2007 si 27 ianuarie anul viitor. Expozitia, una dintre cele mai ambitioase din acest sezon, dupa cum spune Kate Bush, directoarea departamentului de arte a muzeului, reuneste lucrari semnate de peste 70 de autori, unii dintre ei neidentificati. Organizatorii evenimentului expozitional spera ca lucrarile vor fi admirate de cel putin 50.000 de vizitatori.

Sunt expuse aproximativ 250 de lucrari cu subiecte erotice, incepand din primul secol al erei noastre pana in 2001. Privitorul se afla in fata unei istorii a sexualitatii omenirii, gravata in marmura monumetelor romane, in picturi si obiecte ale vechilor greci.