Trecerea timpului nu cruta pe niciunul dintre noi, indiferent de promisiunile cosmeticienilor sau ale chirurgilor esteticieni. Cu toate acestea, exista momente in care suntem mult mai vulnerabili in fata schimbarilor prin care organismul nostru trece

Practicarea unui stil de viata sanatos, in momentele in care corpul nostru este slabit, reprezinta principalul secret daca vrem sa avem o tinerete fara batranete, potrivit Daily Mail.

8 ani - Potrivit specialistilor de la Universitatea Durham, la aceasta varsta se stabileste capacitatea femeii de a avea copii. Mediul in care creste, precum si stilul de viata, inclusiv dieta, joaca un rol major. "Fetele care au o dieta saracacioasa si o sanatate precara prezinta un nivel scazut de progesteron, lucru care le afecteaza posibilitatea reproductiva", a explicat Peter Bowen Simpkin de la Colegiul Regal de Obstetrica si Ginecologie. Tinerele la aceasta varsta trebuie sa evite exercitiile fizice extenuante si trebuie sa aiba o dieta echilibrata, bogata in fructe si legume.

25 de ani - Structura osoasa si-a atins maximul de dezvoltare. Masa osoasa este, de regula, mai mare la barbati decat la femei. Asigurati-va ca aveti o dieta bogata in calciu si vitamina D. Cantitatea zilnica de calciu recomandata unui adult este de 700 mg.

28 de ani - Barbatii incep sa prezinte primele semne de calvitie. Principala cauza este schimbarea nivelului de testosteron, care determina micsorarea foliculilor de par. Includeti proteine in dieta, in special la masa de dimineata. Surse de proteine sunt ouale si carnea degresata. Un aport mai mare din aceste substante poate incetini caderea parului.

30 de ani - Din cauza metabolismului lent, ardem mai greu caloriile. Aportul zilnic de calorii trebuie redus cu 200.

34 de ani - Este varsta cea mai potrivita pentru a naste, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Texas. Femeile care iau zilnic acid folic au sanse mai mari de a ramane insarcinate, potrivit cercetatorilor de la Harvard.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.