Miron Cozma si-a vazut visul cu ochii: el a fost transferat ieri de la Penitenciarul Craiova la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova. "Lucefarul huilei" a fost incarcerat la Craiova in decembrie anul trecut, imediat dupa ce Ion Iliescu a revocat decretul de gratiere care il viza. Procurorii care lucreaza la dosarele in care este cercetat Cozma au cerut mutarea lui de la Rahova. Ei au motivat ca Miron Cozma a reusit sa-i cumpere pe gardienii penitenciarului si astfel a putut sa-si dirijeze afacerile din puscarie. In acest sens, el era ajutat de amicul sau Fane Spoitoru si de fratii Nutu si Sile Camataru. In ultimele luni, Cozma a cerut insistent sa fie transferat inapoi la Rahova. El a motivat ca starea de sanatate i se deterioreaza pe zi ce trece si ca nu suporta ca la fiecare termen al procesului sa fie transportat de la Craiova la Bucuresti deoarece drumul ii face foarte rau.

Fostul lider al minerilor a fost gratiat de Ion Iliescu, pe 15 decembrie anul trecut, in ultimele zile ale mandatului de presedinte. Pus imediat la zid de liderii politici si societatea civila pentru aceasta decizie, Iliescu a revocat a doua zi decretul de gratiere. Cozma, care fusese pus in libertate, a fost prins de politisti la Timisoara si incarcerat in Penitenciarul Craiova.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.