Mii pelerini s-au asezat, inca din noaptea de miercuri spre joi, la coada, in curtea Mitropoliei din Iasi, in asteptarea momentului in care se vor inchina la moastele Sfintei Parascheva si ale Sfantului Ioan Gura de Aur, informeaza NewsIn

Cateva sute de credinciosi au umplut curtea Catedralei pentru a se ruga in lacasul de cult. “Stau aici de aseara (miercuri seara, n.r.) de la ora 22.00. Stau si o saptamana daca este nevoie. Vin de 12 ani sa ma inchin la Sfanta Parascheva. Vin cu speranta in suflet si intotdeauna m-a ajutat Sfanta”, a spus Dumitru Agrigoroaie, din Botosani, in varsta de 85 ani, veteran de razboi si fost prizonier in Siberia in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Credinciosii au luat astfel parte la procesiunile de astazi, cand Moastele sfintilor, au fost scoase pe strazile centrale din Iasi, inca de la orele 8.30, si care urmeaza a fi depuse intr-un loc special amenjat in curtea Mitropoliei.

Moastele Sf. Ioan Gura de Aur, respectiv mana stanga a acestuia, au fost aduse la Iasi in cursul zilei de ieri, cu o cursa speciala din Grecia, de o delegatie de preoti in frunte cu IPS Serafim, Mitropolitul de Stagon si Meteora. “Venirea moastelor Sf.Ioan Gura de Aur la Iasi, in acest an, in care se implinesc 1600 ani de la trecerea sa in viata vesnica, este o binecuvantare pentru noi, o incurajare pentru lucrarea misionara a Bisericii si o bucurie pentru credinciosii pelerini”, a spus PF Daniel, la sosirea delegatiei din Grecia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.