Capitala va avea doua sosele de centura, concentrice, ambele cu profil de autostrada. La actuala centura vor incepe ample lucrari de reabilitare constand din refacerea paturilor asfaltice si largirea cu inca doua benzi, iar la noua sosea de centura, construita la circa 10 kilometri de prima, urmeaza sa
se dea ordin de incepere a lucrarilor in perioada urmatoare.
si in alte localitati din tara au fost demarate ample lucrari la soselele de centura. La Ploiesti-Vest lucrarea a fost licitata si constructia va incepe anul viitor. La Craiova, lucrarea este aproape de finalizare, iar la Suceava si Iasi constructia soselelor de centura incepe din primavara anului 2008. Drumurile de centura ale marilor orase (Timisoara, Oradea Arad si altele) vor avea profil de autostrada si vor fi incluse tot in programul de drumuri nationale si expres.
Pentru drumurile de centura care vor inconjura Bucurestiul, reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale cunosc termenele de finalizare, insa data inceperii lucrarilor in ambele cazuri depinde de exproprierile care sunt in curs. Pana in prezent, la prima sosea de centura (care urmeaza sa fie reabilitata si largita) exproprierile sunt facute in proportie de 84%, termenul de finalizare a lucrarilor fiind stabilit in 2009.